Kaneel is reeds gekend sinds de oudheid en het bestaat zowel in poedervorm als in staafjes. Het is belangrijk dat je het op een droge, frisse en donkere plaats bewaard voor een optimaal behoud van het aroma.

Kaneel heeft een intens aroma dat eerst scherp is en dan overgaat in een zachte bijna romige smaak. Je kunt het gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Het heeft tal van toepassingen, het is zelfs heerlijk in cocktails en het geeft een feestelijk effect als je er een vlammetje bijhoudt.

Naast dat kaneel heerlijk is, zeker tijdens die koude feestmaanden, heeft het ook veel geneeskrachtige eigenschappen.

– Het werkt sterk anti-viraal, waardoor het goed is tegen griep, reuma enz…
– Het stimuleert de spijsvertering omdat het rijk is aan vezels.
– Bovendien is kaneel rijk aan antioxidanten. Daardoor is het goed tegen hart- en vaatziekten, kanker enz…

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Categorieën: Producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.