Rabarber met kaneel

Zoals je reeds kon lezen in een vorig artikel is rabarber een veelzijdig product. Eén van de manieren om rabarber heerlijk klaar te maken is rabarbercompote met kaneel.

Ingrediënten

Rabarber, suiker, kaneel.

HOE GA JE TE WERK?

Je trekt de rabarber los uit de grond. Vervolgens verwijder je de hoed en de voet van de rabarber. Je wast hem grondig en snijdt de stengel in gelijke stukken van 5 cm³.

Je doet alle stukken in een pot. Dan voeg je een glas water en suiker naar smaak toe.

rabarber

Tot slot laat je de rabarber sudderen op een klein vuur tot het geheel gaar is.

Voeg voldoende suiker toe, rabarber is van nature heel zuur. Het is belangrijk regelmatig te proeven en indien nodig extra suiker toe te voegen.

Tenslotte voeg je een snuif kaneel toe.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *