Zelf verse tartaar maken

Voor de echte koude tartaar waar je je vingers bij aflikt vertrek je best met zelfgemaakte mayonaise. Het beste voor de smaak is om enkel verse producten te gebruiken van de eieren, groenten tot de kruiden.

Ingrediënten

1 kg mayonaise, 10 eetlepels kappertjes, 200 gr zure augurken, 50 gr dragon, 100 gr bieslook, 100 gr peterselie, 20 eieren, 10 sjalotten, peper en zout naar smaak.

Hoe ga je te werk?

Kook allereerst de eieren in 7 tot 10 min hard en laat ze direct afkoelen in ijswater. Op deze manier heb je de minste risico op blauwverkleuring van de dooier. Zorg dat je de eieren niet te koud laat worden. Als ze nog lauw zijn, zijn ze beter te pellen.

Hak intussen de kappertjes en de augurken fijn. Vervolgens versnipper je de bieslook, dragon en sjalotten. Pel de eieren en plet ze.

Meng alles zeer grondig door de mayonaise en kruid af naar smaak met peper en zout.

Smakelijk !

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *