Gewokte mosselen

Een heerlijk wokgerecht met pit.

Ingrediënten

Mosselen, mosselkruiden, look,charlotten, boter, peper, zout, sambal, peterselie

HOE GA JE TE WERK?

Koop eerst mosselen aan naar keuze.Was ze goed en verwijder eventuele baarden.
Kook de mosselen met enkel toevoeging van mosselkruiden (géén water).
Giet het kookvocht niet weg maar hou deze bij voor een ander gerechtje;
Laat het geheel vervolgens afkoelen.

Weeg de mosselen af

Van uw 2 kilo blijft er nu nog maar ongeveer 415 Gram.
Uw lege schalen wegen ongeveer 730 Gram.
De overige 855 gr bestond uit de verpakking, de kruiden en het kookvocht.

We gaan verder met ons gerecht

Snij enkele teentjes look en enkele charlotten in kleine stukjes.
Warm de wok flink op en voeg boter, peper, zout en een goede lepel sambal toe.
Gooi dan de mosseltjes erbij en laat ze een 5-tal minuutjes sudderen.
Werk af met wat fijn gesneden peterselie.
Uw gewokte mosselen zijn klaar.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Eén reactie

  1. Pingback: Papillotte met mosselen en venkel - VTZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *