Chocoladepudding

Weet je nog, vroeger als kind, hoe blij je was als mama chocoladepudding had gemaakt? Het was feest en je kon bijna niet wachten tot de laatste patatjes op waren en je aan het dessert kon beginnen. Dit gevoel terughalen is niet moeilijk. Tijd voor een vleugje nostalgie…

Wat heb je nodig…?

200 g bittere chocolade geraspt
1 l volle melk
1 pakje vanillepoederpudding
2 eetlepel fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
50 gr geconfijte sinaasappel schillen

Hoe ga je te werk?

Hou een beetje melk aan de kant en breng de rest aan de kook. Haal de pot even van het vuur en voeg er dan de chocolade en suiker aan toe. Roer vervolgens tot de chocolade volledig gesmolten is.

Klop dan het ei los met het beetje koude melk en de vanillepuddingpoeder.

Zet de melk met de chocolade terug op het vuur en verwarm deze tegen het kookpunt. Voeg er dan het mengsel met melk, ei en vanillepuddingpoeder aan toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot het mengsel indikt.

Verdeel de pudding over de kommetjes. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur en plaats de kommetjes dan in de koelkast. Om te voorkomen dat er een velletje op je pudding komt, dek je de kommetjes best af met wat plasticfolie.

Tot slot kun je de kommetjes net voor het opdienen mooi afwerken met gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *