Mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat

Een simpel dessertje voor de aankomende feestdagen is zeker deze lekkere mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat.

Wat heb je nodig voor 24 dessertjes:

12 boudoirkoekjes
350 gr witte chocolade
120 gr suiker
3 blaadjes gelatine
6 eieren
500 gram mascarpone
900 ml room
300 ml advocaat

Hoe ga je te werk?

Eerste werk is de gelatine. Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
Splits de eieren wit en geel.
Meng de 6 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die mooi van je spatel loopt.
Klop vervolgens het eiwit volledig stijf.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Klop de room half stijf.
Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers.
Knijp de gelatine uit en roer ‘m door de gesmolten chocolade.
Doe dit mengsel en de half opgeklopte room bij de mascarpone.
Schep er voorzichtig het eiwit door.
Breek de kopjes van de boudoirkoekjes en steek het vervolgens recht in je dessertje.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Meer links naar desserts met mascarpone

Eigentijds speculoosdesserts
Bosbessendessert met dat tikje meer
Heerlijk ananasdessert met een vleugje kokos
Sinaasappel verrassend gepresenteerd
Dessert met bastognekoeken
Heerlijk groen kiwidessert
Mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *