Mini appelcake met kaneel

Een mini appelcake met kaneel maken is erg makkelijk, leuk voor bij de koffie of zo op de tafel te zetten als je bezoek hebt.

Wat heb je nodig…?

300 g Solo
kaneelpoeder
300 g suiker
8 eieren
300 g zelfrijzende bloem
1 snuifje zout
4 appels
Solo Vloeibaar voor de bakvorm

Hoe ga je te werk?

Klop in een grote mengkom de zachte boter (op kamertemperatuur) met de suiker, snuifje zout en het kaneelpoeder tot een licht en luchtig mengsel of tot het als een vaste stevige massa van de klopper loopt. Dit kan ook met een keukenrobot of met een mixer.

Splits dan de eieren. Meng de eierdooiers een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef vervolgens de bloem boven de kom en meng alles tot een homogeen beslag.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel.

Schep het in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm. In ons geval twee platen van 24 stuks

Bak de cake 10 à 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175°C.

Controleer na 10 minuten met een metalen prikker.

Als deze niet plakt in het deeg is deze klaar, anders laat je hem nog even verder bakken in een uitgezette oven.

Klop de cakevorm oip tafel en de cakejes zullen er uit vallen, laat de cake op een rooster afkoelen.

Smakelijk

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campfort

2 reacties

  1. Hey Helene, ik heb ze hier beneden in de kantine van de brandweer gezet en ik heb ook vast gesteld dat na 45 minuten de bak leeg was… Ik denk dat de mensen beneden het alvast héél lekker vonden… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *