Bosbessendessert met dat tikje meer

Dit bosbessendessert leent zich uitzonderlijk goed met een drankje. Een pousse café met bosbessenjenever bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een Kir of nog beter een kir royale. Laat de koffie dan maar achterwege.

Wat heb je nodig…?

Gemengde bosvruchten
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker

Hoe ga je te werk?

Begin met de eieren te splitsen. Klop dan de eierdooiers op met de suiker. Voeg daarna de mascarpone eraan toe.
Vervolgens klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is en spatel deze er voorzichtig doorheen.
Tot slot klop je het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.
Mix dan de bosvruchten fijn met de mixer. Denk eraan om enkele mooie vruchtjes aan de kant te houden voor de afwerking.

De afwerking

Neem de kleine glaasjes en doe op de bodem een laagje bosvruchtencoulis.
Spuit er vervolgens een laagje mascarpone-mengsel op met de spuitzak.
Werk uiteindelijk af met een paar mooie vruchtjes naar keuze.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Meer links naar desserts met mascarpone

Eigentijds speculoosdesserts
Bosbessendessert met dat tikje meer
Heerlijk ananasdessert met een vleugje kokos
Sinaasappel verrassend gepresenteerd
Dessert met bastognekoeken
Heerlijk groen kiwidessert
Mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *