Heerlijk ananasdessert met een vleugje kokos

Dit verrassend ananasdessert met een vleugje kokos smaakt heerlijk zomers. Met gesloten ogen waan je je op een exotisch strand met een cocktail in de hand. We hebben onze inspiratie dan ook gehaald uit de cocktail van de Antilliaanse Feesten, Coco Loco.

Wat heb je nodig…?

Klein blikje ananas
Enkele koekjes
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker
Scheut Malibu

Hoe ga je te werk?

Splits de eieren. Klop de eierdooiers op met de suiker. Voeg de mascarpone eraan toe.
Daarna klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is en spatel deze er voorzichtig doorheen.
Klop dan het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.
Tot slot mix je de ananas fijn met de mixer en meng deze onder het geheel. Voeg een scheut Malibu toe voor het vleugje kokos. Meng alles goed door elkaar.
Denk eraan om enkele mooie stukjes aan de kant te houden voor de afwerking.

De afwerking

Neem de kleine glaasjes en doe op de bodem een laagje koekjes.
Spuit er een laagje mascarpone-mengsel op met de spuitzak.
Werk af met een paar mooie vruchtjes.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Meer links naar desserts met mascarpone

Eigentijds speculoosdesserts
Bosbessendessert met dat tikje meer
Heerlijk ananasdessert met een vleugje kokos
Sinaasappel verrassend gepresenteerd
Dessert met bastognekoeken
Heerlijk groen kiwidessert
Mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *