Heerlijk groen kiwidessert

Dit kiwidessert is al bijzonder door de kleur. De smaak is bovendien verrassend lekker en fris. De zaadjes van de kiwi in de coulis geeft het geheel een speelse look.

Wat heb je nodig…?

Enkele kiwi’s
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker

Hoe ga je te werk?

Splits de eieren. Klop de eierdooiers op met de suiker. Voeg de mascarpone eraan toe.
Daarna klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is en spatel deze er voorzichtig doorheen.
Klop dan het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.
Tot slot mix je de kiwi’s fijn met de mixer.
Denk eraan om enkele mooie stukjes aan de kant te houden voor de afwerking.

De afwerking

Neem de kleine glaasjes en doe op de bodem een laagje kiwi.
Spuit er een laagje mascarpone-mengsel op met de spuitzak.
Werk af met een paar mooie vruchtjes.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Meer links naar desserts met mascarpone

Eigentijds speculoosdesserts
Bosbessendessert met dat tikje meer
Heerlijk ananasdessert met een vleugje kokos
Sinaasappel verrassend gepresenteerd
Dessert met bastognekoeken
Heerlijk groen kiwidessert
Mousse van witte chocolade, mascarpone en advocaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *