BENODIGDHEDEN:

50 gram boter
4 eieren
125 gram water
100 gram bloem

BEREIDING

Verwarm uw oven op 190°C
Neem een cakejesvorm naar keuze, wij namen die van de mini cupcakes voorgevormd 24 stuks en vette deze in met borstel en boter. Je kunt ook met de spuitzak gewoon kleine hoopjes maken op de bakplaat.

Laat de boter en het water smelten in de kom op een zacht vuurtje.
Eens de boter gesmolten is, verhoog je het vuur. Zo vermijd je dat het water kookt voordat de boter gesmolten is en je soezendeeg dus mislukt.
Van zodra de boter begint te pruttelen, voeg je de bloem toe en schakel je de temperatuur uit.
Laat al roerend 5 minuten afkoelen.
Voeg de eieren al roerend één voor één toe aan het botermengsel.
Zo kun je makkelijk controleren of je soezendeeg niet te vloeibaar wordt.
Spatel het soezendeeg in een spuitzak. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Spuit het deeg zoals profiteroles van ongeveer 2 cm diameter en laat voldoende ruimte tussen zodat ze kunnen rijzen. Zet 35 minuten in de oven.

Categorieën: Desserten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.