INGREDIËNTEN

Met deze receptuur wordt je biscuit ongeveer 6-7 centimeter hoog. Daarna kun je deze natuurlijk nog doorsnijden en vullen.

MAAT (∅ CM) 15 20 22 24 25 26 28 30 35
Ei (gram) 100 175 210 250 275 300 345 400 530
Suiker (gram) 60 100 120 150 155 170 195 225 300
Vanillesuiker (gram) 3 6 7 8 10 10 12 14 18
Bloem (gram) 40 75 90 110 115 127 145 170 225
Maïzena (gram) 15 25 30 35 40 42 50 55 75

BEREIDINGSWIJZE:

In bovenstaande tabel heb ik de meest voorkomende ronde bakvormen opgenomen. Heb jij toch een andere maat dan kun je met behulp van dit tabel het biscuit recept berekenen.

Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Ik mix dit ongeveer 10 minuten in een staande mixer op middelhoge stand.

Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen, je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt.

Het beslag kun je vervolgens in een ingevette bakvorm gieten.

Een biscuit van 20-24 centimeter bak ik 30-35 minuten op 180 graden.
Een biscuit van 15 centimeter is is 20-25 minuten voldoende.
Grotere vormen hebben iets langer nodig, voeg wat minuten toe aan de baktijd, maar hou het biscuit goed in de gaten.

Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.

Categorieën: Desserten

3 reacties

Helene van den Dungen · 22 februari 2018 op 07:43

Dank je we voor het receptl. VRAAG… is die bloem gewone witte of zelfrijzend bakmeel?

Eric Fels · 22 februari 2018 op 08:31

Dat is zelfrijzende bloem Helene…
Denk eraan Helene deze gaat echt helemaal naar boven, achteraf bij het afkoelen zakt deze wel een flink stuk, vergeet niet deze bij kamertemperatuur om te draaien voor een mooi egaal vlak bovenaan… Suc6
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl/artikeldetail/26162/imperial-bakmeel-zelfrijzend-1-1kg

Anita Campforts · 22 februari 2018 op 08:52

Hoi Helene, ik ben benieuwd naar het resultaat… succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.