Wie zijn wij

Kookclub vzw VTZ, een gezellig groepje prettig gestoorde feestvierders die staan voor Volledig Ter Zake en héél soms voor Veel Te Zat.

Een groepje dat zichzelf en anderen wil verwennen met simpele eerlijke gerechten zonder veel poespas. Een bont gezelschap van diverse pluimage, met een duidelijk gemeenschappelijk standpunt: “tafels genot”!

Wij trachten onze kennis te verrijken zonder dat er een leider in de groep is. Iedereen is gelijk en alle ideeën en voorstellen worden bekeken en indien mogelijk uitgewerkt. Wij trachten met deze vzw niet alleen onszelf te verwennen met lekkere gerechtjes, maar doen ook aan sociale engagementen naar minder bedeelden in onze maatschappij. Wij zetten op regelmatige tijdstippen onze koksmutsen op voor anderen.

Als je wenst aan te sluiten bij dit Bourgondisch gezelschap word je eerst een proef opgelegd. We nodigen je uit om een gerechtje naar keuze te komen maken tijdens een van onze bijeenkomsten. Je krijgt dan de kans jezelf voor te stellen en ons te overtuigen van je liefde voor eten en feesten.

Tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten wordt er een menu gekookt dat de maand ervoor werd besproken. Na het klaarmaken en het verorberen ervan, drinken we nog een glas en houden een korte nabespreking. Samen beslissen we vervolgens over het menu van de volgende maandbijeenkomst.

Groetjes het volledige vzw VTZ team