Brandweercongres 2019

Brandweercongres 2019 "Back2TheFuture"

VTZ Catering staat dit jaar in voor de volledige catering van het Brandweercongres 'Back 2 the future' op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019. Ons team zorgt dat iedere deelnemer kan genieten van een heerlijk ontbijt en een voedzaam middagmaal. Bovendien mogen de speciale genodigden zich vrijdagavond culinair laten gaan tijdens een heuse BBQ met dat ietsje meer zoals u dat van VTZ Catering gewend bent.

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 organiseert Brandweervereniging Vlaanderen samen met haar partners het Brandweercongres ‘Back2TheFuture’. 

Dit jaar trekt het brandweercongres naar Campus Vesta in Ranst. 

Kom naar het brandweercongres en volg er sessies van verschillende Belgische en internationale sprekers, neem deel aan workshops en ontmoet de belangrijkste bedrijven actief in de veiligheidssector op de vakbeurs. 

Voor wie?

Het brandweercongres is er voor álle mensen actief bij de brandweer. Niet alleen operationelen, maar zeker ook administratief en ondersteunend personeel, ambulanciers … Bovendien zijn ook andere geïnteresseerden en belanghebbenden uiteraard meer dan welkom. Dankzij de mooie locatie van de brandweerschool zijn er dit jaar heel wat mogelijkheden om praktijkoefeningen en workshops aan te bieden. Op die manier maken we er een echt ‘doe-congres’ van. 

2-daags event

Na het overdonderend succes van vorig jaar, wordt ook het brandweercongres van dit jaar een tweedaagse. Alle aspecten van de brandweerwerking komen aan bod, waardoor alle collega’s de kans hebben om relevante sessies te volgen. 

Op vrijdag zijn er workshops rond niet-operationele thema’s, zoals HRM, ICT, Preventie en opleidingen voor de zoneleiding en administratieve diensten. Op zaterdag zal het congres plaatsvinden zoals we het al langer kennen, met allerhande koude en warme workshops en presentaties.

Wat mag je verwachten?

Vorig jaar was het thema Back2Basics. Het was meteen ook het eerste jaar dat we het programma uitbreidden met een extra dag waarop ook de administratieve en technische medewerkers workshops op maat konden volgen én een brandweerdoop kregen. We werken dit jaar alvast verder op hetzelfde elan, maar dan met nog meer aandacht voor de toekomst. 

Bereikbaarheid Campus Vesta

Campus Vesta is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeerplaats. We raden hulpverleningszones en brandweerposten wel aan om, wanneer mogelijk, samen te reizen. Zo begint het kennisdelen en netwerken al onderweg. 

Opgelet! Tot eind januari 2019 is de op- en afrit 19 (Massenhoven) van de E313 richting Hasselt afgesloten wegens wegenwerken. Als je vanuit Antwerpen komt, neem je best in Ranst de E34 en verlaat je de snelweg via afrit 19 (Oelegem). Via Broechem (Zandhovensesteenweg > Oelegemsesteenweg) rij je dan naar Campus Vesta.

Ook met de fiets geraak je gemakkelijk op Campus Vesta. Bekijk hier hoe. Er is een overdekte stalling voor (motor)fietsen.

Het dichtstbijzijnde station is dat van Lier (op 7 km). Er zijn ook weinig bushaltes rond Campus Vesta. Helaas is de site daardoor slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Een bus inleggen vanuit je zone of bedrijf is dan waarschijnlijk een betere keuze.

Terug naar overzicht