Speculaaskoeken 4.3

Speculaaskoeken 4.3

Zelf gebakken speculaas is nog steeds een all-time favoriete bij ons en onze omgeving. Daarom hier nogmaals een recept, maar deze keer een iets zachtere versie van de speculaaskoek.

Ter voorbereiding, zorg je er best voor dat de boter op voorhand uit de koelkast is gehaald. Boter op kamertemperatuur is gemakkelijker te verwerken.

Ingrediënten

250 gr bloem
100 gr boter
90 gr bruine suiker
60 gr lichte basterdsuiker
30 gr melk
9 gr bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
Snuifje zout

Zoals voor alle patisserie weeg je ook nu de ingrediënten zorgvuldig af.
Doe vervolgens de boter, de bruine suiker en de lichte basterdsuiker samen in een kom en laat deze op een lage snelheid door de keukenrobot mengen.
Als alles goed vermengd is doe je pas het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout toe. Schenk de melk erbij en dan de bloem in kleine schepjes zodat de machine alles goed kan vermengen.
Laat de machine rustig draaien tot je een egaal deeg verkrijgt.

Kneed het deeg daarna nog even met de hand en rol hem op als een bal. Verpak het deeg vervolgens een een stukje plastiekfolie en laat het een half uurtje opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C

Rol het deeg uit met de deegrol tot 0.5 cm dik en steek met een vormpje je koeken uit het deeg.

Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg de koeken erop.

Bak ze een 10-tal minuutjes tot ze mooi bruin zijn.

Smakelijk!

Terug naar overzicht