Over Catering VTZ

U kunt bij ons terecht voor het uitbesteden van een simpele catering tot het organiseren van een heuse party met een concept naar keuze. Bij ons stopt het niet bij lekkere gerechten. Wij leveren een dienst op maat, steeds met liefde voor het vak en een hart voor uw gasten.

Het gevoel en de ervaring is naast natuurlijk het lekkere eten, het belangrijkste. Het is het totaal-pakket dat telt. Wij streven ernaar dat u een ervaring rijker bent. Dat u op deze dag kunt terugkijken met een warm hart en een voldaan gevoel.

U vindt bij ons zowel klassiekers met keuze van een lekkere pasta tot culinaire hoogstandjes. Maar de seizoensgebonden keuken van chef Eric Fels is altijd in beweging. De gerechten veranderen voortdurend. Als hij staat te koken met zijn team loopt het veranderingsproces onverminderd door. En op die manier blijft zijn keuken spontaan, speels, vernieuwend. 

Onze creativiteit kent geen grenzen. Het belangrijkste is dat het niveau, de kwaliteit en het culinaire gedeelte perfect aansluit bij uw doelgroep. Hiertoe beginnen we pas aan een voorstel na een uitgebreid en diepgaand gesprek waarin we aftasten wat u echt wil en wat de samenstelling is van uw gasten. Het culinaire onderdeel moet passen bij de uitstraling van het evenement en de cateringvorm waarvoor u kiest (brunch of lunch, uitgeserveerd diner of buffet, borrel of high tea et cetera) moet passen in het geheel voor wat betreft duur, timing, kwaliteit en kwantiteit. Wij kiezen daarom voor catering op maat. Beschouw ons gerust als creatieve kameleons die u een totaalconcept aanbieden overgoten met een culinaire en kleurrijke saus. Wij bieden u de gerechten waar u van houdt en net dat ietsje meer.

Voor welk(e) vorm(en) van catering u ook kiest, houd altijd rekening met uw gasten. De kans dat een of meerdere van uw gasten een speciaal dieet volgen uit gezondheid- of religieuze overwegingen is groot. Vraag vooraf naar eventuele diëten of zorg ervoor dat het buffet bijvoorbeeld natriumarme, vet- of suikervrije gerechten bevat. Sommige gasten zullen wellicht graag vegetarisch of veganistisch eten. Houd ook daar rekening mee bij de samenstelling van gerechten. Zo’n gebaar wordt vaak op prijs gesteld.

Wij zullen u altijd vragen naar de hoeveelheid gasten die u verwacht. Geef een schatting en spreek af dat u een paar dagen voor het evenement de juiste aantallen doorgeeft. Bij diners en buffetten voor kleine gezelschappen moet u altijd het juiste aantal doorgeven: u verwacht 25 gasten, bestel dan ook 25 couverts. Bij sitting-diners -of het nu grote of kleine diners zijn- geeft u ook altijd het juiste aantal door. Mochten enkele genodigden toch verhinderd zijn, dan zal de cateraar de couverts na enige tijd afruimen. Laat u verder altijd adviseren door de cateraar. Hij heeft tenslotte de meeste ervaring op dit gebied. Uiteraard krijgt u het beste beeld van de benodigde hoeveelheden als u de genodigden vraagt hun komst naar het evenement aan te kondigen. Houd er dan rekening mee dat er toch nog altijd een klein percentage van deze groep op het laatst verhinderd is.


Kookclub vzw VTZ ( Volledig Ter Zake )

“Omdat wij graag onze kennis en ervaringen willen delen met anderen, ons inzetten voor de gemeenschap en simpelweg genieten van een gezellig samenzijn zijn we gestart met Kookclub VZW VTZ.” Kookclub vzw VTZ ( Volledig Ter Zake ) is een gezellig groepje prettig gestoorde feestvierders die staan voor Volledig Ter Zake en héél soms voor Veel Te Zat. Een groepje dat zichzelf en anderen wil verwennen met simpele eerlijke gerechten zonder veel poespas. Een bont gezelschap van diverse pluimage, met een duidelijk gemeenschappelijk standpunt: “tafels genot”!

© Foto’s | Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts