Zoeken:

Aardappelsalade met pijpajuintjes

Aardappelsalade met pijpajuintjes

EEN AARDAPPELSALADE DIE LEKKER EN FRIS IS, KAN EEN IDEALE AANVULLING ZIJN OP TAL VAN GERECHTEN.

Ingrediënten
Aardappelen (vastkokend), eieren, pijpajuintjes, peterselie, dragon, zure room, citroen, peper en zout naar smaak.

HOE GA JE TE WERK?
Kook allereerst de eieren in 7 tot 10 min hard en laat ze direct afkoelen in ijswater. Op deze manier heb je de minste risico op blauwverkleuring van de dooier. Zorg dat je de eieren niet te koud laat worden. Als ze nog lauw zijn, zijn ze beter te pellen.

Schil de aardappelen en zorg dat alle onvolkomenheden eruit zijn zoals ogen en zwarte stukjes. Snij ze dan in kleine kubusjes (ong. 1x1cm). Spoel ze grondig om al het overtollig zetmeel te verwijderen, voor een mooi zuiver effect.

Breng voldoende licht gezouten water aan de kook. Deponeer de aardappelblokjes er in één keer in. Hou de garing nauwlettend in de gaten, zulke kleine blokjes zijn snel gaar. Controleer om de minuut de blokjes op gaarheid met een vork of prikker. Zorg ervoor dat de blokjes beetgaar zijn. Koel daarna de blokjes onmiddelijk af onder koud stromend water, zodat ze niet verder kunnen garen.

Snipper de pijpajuintjes in fijne blokjes, brunoise dus.

Doe alle ingrediënten in een kom en schep ze voorzichtig om en om. Let op dat je de aardappelblokjes niet beschadigt tijdens het mengen.

Voeg de zure room toe tot je een mooie smeuige massa hebt.

Snipper vervolgens de dragon en peterselie fijn en meng alles nog eens goed door elkaar.

Breng op smaak met citroen, peper en zout.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht