Zoeken:

Aardappelsalade met spekjes

Aardappelsalade met spekjes

Voor een echt bijzondere aardappelsalade die kan tellen als een volwaardige maaltijd hebben wij het volgende recept ontwikkeld.

Ingrediënten

Mayonaise, aardappelen (vastkokend), sperzieboontjes, spekblokjes, peterselie, sjalotten, kerstomaatjes, citroen, dragon, yoghurt, peper en zout naar smaak.

Hoe ga je te werk?

Schil de aardappelen en zorg dat alle onvolkomenheden eruit zijn zoals ogen en zwarte stukjes. Snij ze dan in kleine kubusjes (ong. 1x1cm). Spoel ze grondig om al het overtollig zetmeel te verwijderen, voor een mooi zuiver effect.

Breng voldoende licht gezouten water aan de kook. Deponeer de aardappelblokjes er in één keer in. Hou de garing nauwlettend in de gaten, zulke kleine blokjes zijn snel gaar. Controleer om de minuut de blokjes op gaarheid met een vork of prikker. Zorg ervoor dat de blokjes beetgaar zijn. Koel daarna de blokjes onmiddellijk af onder koud stromend water, zodat ze niet verder kunnen garen.

Ook voor de sperzieboontjes (of prinsessenboontjes) breng je eerst voldoende licht gezouten water aan de kook. Hou ook hier de garing nauwlettend in de gaten en zorg dat de boontjes beetgaar zijn.

Bak de spekblokjes lichtjes af in de pan.

Snij de kerstomaatjes in gelijke stukken. Maak ze ongeveer even groot als de spekblokjes.

Snipper de sjalotten zeer fijn. Je maakt als het ware kleine blokjes, beter gekend onder de term 'brunoise'.

Meng alles te samen in een grote kom. Schep ze voorzichtig om en om. Zorg ervoor dat je de verschillende ingrediënten niet te fel beschadigt tijdens het door elkaar mengen.

Voeg enkele eetlepels volle yoghurt toe en vul aan met mayonaise.

Snipper de dragon en peterselie fijn. Meng alles nog eens goed door elkaar.

Breng op smaak met citroen, peper en zout.

Smakelijk!

© Foto's: Eric Fels © Tekst: Anita Campforts

[form id="2"]

Terug naar overzicht