Zoeken:

Ananascake

Ananascake

DE LENTE IS BIJNA IN HET LAND. JA, HET IS NOG KOUD, MET TEMPERATUREN VAN -10°C TOT -20°C IS HET ZELFS WINTERS. MAAR ALS JE VANUIT JE WARME WOONKAMER NAAR BUITEN KIJKT EN JE ZIET DIE STRALENDE ZON EN HELDERE HEMEL… JA DAN BEGINNEN DIE LENTEKRIEBELS TOCH.

En, met de lente voor de deur dan begint die goesting naar fruit. Wat is er dan beter dan een lekkere fruitcake met een stevige kop koffie. Deze ananascake smaakt lekker Zuiders en oogt nog mooi ook.

Benodigdheden
Ingrediënten:
3 eieren
150 gr kristalsuiker
Vanille-extract (als je echt van die vanillesmaak houdt) of 2 zakjes vanillesuiker (als je het liever wat subtieler wil, gebruik dan 20 gr minder kristalsuiker)
120 ml ananassap
280 gr patisseriebloem
1 zakje bakpoeder
1,5 blik ananas (zorg dat je 7 mooie ganse schijven overhoudt voor de afwerking)

Materiaal:
Weegschaal
2 kommen
Elektrische klopper
Pannenlikker
Snijplank
Mes
Patisseriezeef
Springvorm
Oven

Bereidingswijze
Begin met de blikjes ananas te openen en draai deze om in een vergiet. Zet er een kom onder om de sap op te vangen, dit heb je nog nodig voor je cake. Leg de ananasschijven vervolgens op enkele vellen keukenrol om zoveel mogelijk vocht weg te nemen.

Boter je springvorm in en bestrooi deze met bloem.

Zet dan de oven aan en verwarm deze voor op 175°C.

Mix de eieren met de elektrische klopper. Zorg dat ze goed opgeklopt zijn voordat je de suiker toevoegt. Doe er dan de vanille-extract (of vanillesuiker) en het ananassap bij. Blijf intussen mixen met de elektrische klopper. Voeg er dan beetje bij beetje de gezeefde patisseriebloem bij. Tot slot nog de bakpoeder en mix het geheel nog eens extra door. Je zult merken dat je deeg in dit stadium een samenhangend geheel wordt.

Leg de elektrische klopper aan de kant. Snij 8 schijven ananas in kleine stukjes en spatel deze onder je deeg.

Stort dan je deeg in de springvorm en werk af met de 7 overige ananasschijven.

Laat alles 35 min bakken op 175 °C. ( Natuurlijk is dit afhankelijk van welke oven je gebruikt. Hou je cake zeker in de gaten. Na een half uurtje kun je de ovendeur openen om je cak te controleren.)

De afwerking
Werk af met een beetje bloemsuiker.

Smakelijk!

:::TIPS:::
Hoe langer je de eieren opklopt, hoe luchtiger je cake uiteindelijk zal zijn.
Om te voorkomen dat je gele vlekjes in je cake krijgt, moeten de eieren volledig gemixt zijn alvorens suiker toe te voegen.

Variatie
In plaats van ananas uit blik, hebben we het geprobeerd met perzik uit blik. Het oogt minder maar smaakt even heerlijk.

Terug naar overzicht