Appeltaartjes bakken

Appeltaartjes bakken

Het is natuurlijk erg makkelijk, kant-en-klaar zoet deeg uit de supermarkt. Maar waarom zou je niet wat meer moeite zelf doen? Het wordt zeker beloond. Wij geven ons ultieme basisrecept voor zoet korstdeeg aan jullie om lekker zelf aan de slag te gaan.

Ingrediënten taartdeeg:

300 gram koude boter
600 gram bloem
4 eieren, los geklutst
200 gram suiker
Snuifje zout

Ingrediënten appelvulling:
8 appels
100 gram suiker
Halve theelepel kaneel
Een handvol zwarte rozijnen

Oven voorverwarmen op 180°

Appelvulling:
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
Plaats deze dan op een zacht vuur zonder extra vocht toe te dienen.
Voeg er de kaneel, suiker en rozijnen aan toe en laat zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn. (ongeveer 20 minuten)
Laat vervolgens het vocht weglopen in een vergiet. (Je kan dat natuurlijk ook opvangen om andere dingen mee te doen)
Laat vervolgens afkoelen.

Taartdeeg:
Meng de bloem met de suiker en het zout.
Voeg in kleine blokjes de (zachte) boter toe.
Kneed het deeg in zo min mogelijk tijd tot een egale massa.
Verpak het in vershoudfolie en laat minstens 1 á 2 uur rusten in de koelkast, langer mag altijd.
Je kan dit makkelijk nog een week bij houden.

Verwarm ondertussen je oven op 180 graden.
Rol het deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap.
Vul de taartvorm(-pjes) met het deeg, bedek met bakpapier en de blindbakvulling (bakbonen).
Bak de bodem in 20-25 minuten blind.
Volg verder het (zoete) recept van je keuze.

Terug naar overzicht