Biscuitbodem bakken

Biscuitbodem bakken

Voor veel desserts heb je natuurlijk een goede bodem nodig. In de volgende stappen leggen we uit hoe je te werk gaat om deze simpel en goed te maken. Vervolgens kun je deze biscuitbodem gebruiken om bijvoorbeeld een bavarois te maken.

Dit recept is voor een biscuitbodem van ongeveer 1 cm op een volledige grote van een ovenplaat, dus ongeveer 45cm X 35cm.

Ingrediënten:

- 10 eieren
- 220 gram suiker
- 210 gram patisserie bloem
- 10 gram maizena

Bereiding:

Verwarm je oven naar 220°.
Leg een bakpapier of siliconen matje op je ovenplaat ter bescherming van je biscuitbodem.
Zeef de maizena en de bloem alvast ter voorbereiding.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten op tot een mooie witte massa en voeg vervolgens de suiker rustig toe, doe dit tot je een mooie homogene massa hebt en de suiker volledig opgelost is.
Voeg vervolgens je eierdooiers toe en klop deze rustig maar kort er doorheen.
Voeg de gezeefde bloem en maizena nu toe en roer deze rustig om.
Giet nu je beslag op je ovenplaat en strijk deze vlak zodat deze mooi verdeelt is.
Bak het geheel een 8 à 10 minuten af op 220°.
Laat dan afkoelen op een rooster.
Snij vervolgens de bodem in de gewenste afmetingen.

Succes!

Terug naar overzicht