Bosvruchtenmousse

Bosvruchtenmousse

Bosvruchtenmousse een romig dessert en een top aanrader.

Ingredieënten:

- 400 milliliter room
- 500 gram bosvruchten (diepvries gemengd)
- 100 gram fijnesuiker
- 6 organische eitjes

Stap 1:
Plaats de bosvruchten op een zacht vuurtje en laat even zachtjes koken.
Voeg dan al roerend de gelatine toe.
Laat vervolgens even afkoelen.

Stap 2:
Scheidt de dooiers van de eiwitten.
Klop de dooiers los met de mixer met kloppers op lage snelheid.
Voeg er de helft van de suiker beetje bij beetje aan toe, zet de snelheid hoger en begin luchtig te kloppen totdat de dooiers wit kleuren.
Giet er de bosvruchten in en spatel deze onder de dooiers tot een homogene massa.
Klop de room half dik op zoals de dikte van yogurt (belangrijk: "niet stijf kloppen")
Giet de room bij in de bosvruchtenmengeling en spatel het voorzichtig onder tot een mooi geheel.
Doe in een andere kom de rest van de suiker met de eiwitten en klop dan het eiwit met de kloppers op volle snelheid volledig stijf: goed met je kloppers in alle richtingen van je kom bewegen, zodat al het eiwit opgeklopt is en je de kom ‘zonder gevaar’ boven je hoofd durft omdraaien.
Spatel een deel eiwit voorzichtig onder de bosvruchtenmengeling zodanig dat er lucht in het mengsel komt.
Spatel de overschot onder de bosvruchten totdat het mengsel weer een homogeen rood-roze kleur heeft.
Stort of spuit de bosvruchtenmousse in een naar jou verkozen potje of bak en laat opstijven in de koelkast.

Werkt af met wat extra geraspte chocolade en/of slagroom en diverse bosvruchten.

Terug naar overzicht