Botercrème, makkelijk en snel

Botercrème, makkelijk en snel

DIT RECEPT VOOR BOTERCRÈME KREEG IK VAN EEN VRIEND. HET IS EEN SUPER GEMAKKELIJK RECEPT DAT NIET KAN MISLUKKEN.

Benodigdheden
20 cl volle melk
6 cl room
2 zakjes vanillesuiker
105 gr kristalsuiker
20 gr puddingpoeder
2 eierdooiers

Bereidingswijze
Meng eerst de suiker met de room en de puddingpoeder. Voeg dan de eierdooiers eraan toe en klop alles goed door elkaar zodat je een egaal mengsel krijgt.

Warm vervolgens de melk met de vanillesuiker op tot aan het kookpunt. Doe dit op een laag vuurtje en blijf goed roeren, suiker kan immers snel verbranden.

Voeg daarna een beetje van de warme melk toe aan je puddingmengsel. Zet de melk terug op het vuur en roer het puddingmengsel erdoor. Blijf roeren tot je een dikke pudding krijgt.

Giet de massa dan over in een koude kom en dek af met plasticfolie.

Laat de pudding 30 tot 40 min afkoelen in de koelkast.

Doe nu de zachte boter in de keukenrobot en klop deze luchtig op. Voeg de pudding beetje bij beetje toe aan je boter. Zorg dat alles goed gemengd is en klaar.

::: TIPS :::
Zorg dat de kleur mooi egaal is en je geen gele spikkeltjes meer kunt onderscheiden van de eierdooiers.
Leg het velletje plasticfolie op de pudding, zo zal er geen velletje op je pudding komen.

Terug naar overzicht