Broodje hamburger met oesterzwammen

Broodje hamburger met oesterzwammen

EEN HAMBURGER HOEFT NIET ALTIJD HETZELFDE TE ZIJN. ER ZIJN TAL VAN MOGELIJKHEDEN OM CREATIEF OM TE GAAN MET DIE HAMBURGER. HIER EEN RECEPT VAN EEN SUPER GEZONDE HAMBURGER.

Ingrediënte:
Meergranen triangelbroodje, zelfgemaakte dunne hamburger, oesterzwammen, sojascheuten, veldsla, tuinkers, tomaten, aardappelen, rode ajuin, snijbonen, verse ananas, rucola, cocktailsaus.

HOE GA JE TE WERK?
Snij de aardappelen in kubusjes van 1 cm³, en kook deze beetgaar in voldoende gezouten water.

Intuusen snij je de toppen van uw snijbonen en snij ze schuin in stukken van 5 cm. Kook ze vervolgens beetgaar in voldoende gezouten water.

Daarna bak je het broodje af in de oven gedurende 6 min.

Intussen snij je de tomaat en de rode ui in fijne ringen.

Vervolgens bak jede hamburger in de pan met een klontje boter, gooi aan het einde de sojascheuten en de oesterzwammen erbij. Zorg dat alles goed warm is.

Wanneer het broodje klaar is beleg je het rijkelijk met een mengeling van veldsla en rucola.

Leg de hamburger boven op de sla.

Garneer met de fijne schijfjes tomaat en enkele uienringen.

Leg er vervolgens enkele stukken snijbonen en aardappelen tussen.

Decoreer daarna de sojabonen en de oesterzwammen eroverheen en voeg enkele stukken vers gesneden ananas toe aan het geheel.

Werk af met tuinkers en olijfolie.

Besmeer het broodje met cocktailsaus.

TIP: HET BROODJE HAMBURGER MET OESTERZWAM IS HEERLIJK MET EEN GOED GLAS TRIPPEL NAAR KEUZE (TRIPPEL VAN WESTMALLE OF EEN BALTIC TRIPPEL UIT DUITSLAND ZIJN EEN GOEDE KEUZE.)

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht