Chocolademousse 3.2

Chocolademousse 3.2

Nog maar eens een cake voor de liefhebbers van chocolade...

BENODIGDHEDEN:

300 gram chocolade
90 gram boter
6 eigelen
15 dl room
60 gram suiker
12 eiwitten

BEREIDING

Smelt de boter met de chocolade traag op een laag vuurtje op bain-marie. Wanneer je de boter en de chocolade te snel gaat verwarmen verliezen deze hun smaak, zeker de boter.
De gesmolten boter moet zijn structuur behouden daar deze na het afkoelen zorgt voor de stijfheid van de chocolademousse.

Giet de opgeklopte room bij de gesmolten chocolade.

Roer de eierdooiers voorzichtig door de gesmolten chocolade.

Klop het eiwit op met de suiker.

Meng het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel.
Zorg dat ze allebei op kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, gaat het eiwit direct vloeibaar worden. Als het te koud is, gaat de chocolade direct klonteren.

Terug naar overzicht