Zoeken:

Creatief wokgerecht (vegetarisch)

Creatief wokgerecht (vegetarisch)

Wat doe je als je heel de dag 'in je kot' moet blijven, je bent alleen met je computerwerk en wil toch nog met je passie iets doen? Wees creatief in de keuken en geniet, experimenteer.

Dat was mijn voornemen vandaag en ik heb genoten. Tegelijk profiteerde ik ervan om de restjes in de koelkast op te werken.

Koken voor enkel jezelf kan heerlijk bevrijdend zijn. Geen stress, want jij weet natuurlijk het beste wat je zelf lust. Gooi lekkere dingen bij elkaar en kom zo tot verrassende combinaties.

Wat stond er op het menu vandaag?

Ingrediënten:

- gewone ui
- rode ui
- look
- rode en groene paprika
- kikkererwten
- quorn
- quinoa
- appel
- wilde rijst
- snijbonen
- basilicum
- peper
- zout
- olijfolie
- honing

Hoe ga je te werk?

Zorg eerst en vooral voor een goede mis-en-place, zorg dat alle groenten mooi fijn gesneden zijn, de kikkererwten uitgelekt en gespoeld.

Zet een kookpot met ruim water op het vuur breng dit aan de kook voor de rijst en de quinoa. 

Bak de appelschijfjes eerst wat aan tot deze licht gegaard zijn. Haal ze uit de pan.

Bak vervolgens de quorn in de pan in een goeie scheut olijfolie. Doe er de diverse groenten bij, eerst de ui, look en paprika. Dan de snijbonen. Laat het geheel eventjes bakken, opgelet, niet te lang, de groenten zijn het lekkerst als ze nog een bite hebben. 

Voeg als laatste de kikkererwten toe en meng er dan de voorgebakken appelschijfjes onder. Kruid af naar smaak met peper en zout, voeg er de honing aan toe. Haal de wokpan van het vuur en roer dan pas de gesneden bassilicumblaadjes onder het gerecht. 

Serveer met wilde rijst en quinoa. Smakelijk.

Terug naar overzicht