Zoeken:

Dadels

Dadels

Wij kennen dadels voornamelijk vanuit de Marokaanse keuken en worden bij ons voornamelijk gebruikt als smaakmaker in desserts. Maar is deze zoete vrucht ook gezond?

Dadels zijn een ideale snack voor die studerende tieners thuis. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen, geven energie, verbeteren de hersenfunctie zodat de informatie gemakkelijker kan opgenomen worden en verwerkt. Bovendien verhogen ze de weerstand.

Omdat dadels rijk zijn aan vezels zijn ze ideaal voor het bevorderen van een goede spijsvertering en darmwerking. Hierdoor worden slechte bacteriën en virussen beter bestreden. Bovendien bevatten dadels veel magnesium, wat dan weer goed is voor de spierontwikkeling en om te relaxeren. Bovendien hebben ze hierdoor ook een sterk ontstekingsremmende werking waardoor je minder kans krijgt op hart- en vaataandoeningen, artritis, Alzheimer en andere zenuwaandoeningen.

De vitaminen A en K die de dadels van nature bevatten zijn ook goed voor de oogfunctie en verminderen de kans op verschillende soorten kanker aanzienlijk. En de bijzondere hoeveelheid viraminen B6 (pyridoxine) speelt een rol in het spijsverteringsstelsel (metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten), het zenuwstelsel en de immuniteit. Tot slot komt het ook tussen in processen die zorgen voor een gezonde huid en rode bloedcellen.

Het enige nadeel is de grote hoeveelheid suiker. Van de 75 gram koolhydraten bestaat het voor 66 gram uit suiker. Zodat je moet opletten met de hoeveelheid indien je wil afvallen.

Terug naar overzicht