Zoeken:

Kokosnoot

Kokosnoot

De kokosnoot is een zeer veelzijdige vrucht. Je kunt het zowel in een voorgerecht, hoofdgerecht als nagerecht verwerken. Zoet, hartig, verfrissend, met kokos kan je alle kanten op. Bovendien is het heilzaam voor heel het lichaam.

Het bevat weinig calorieën, zo’n 48 kcal per 250 ml. Het stimuleert de spijsvertering en zorgt voor een snellere stofwisseling. Bovendien zit het boordevol vitaminen en vezels. Hierdoor is het een ideaal ingrediënt voor elke maaltijd, zeker als je die extra kilo's wil verliezen. Heerlijk in de zelfgemaakte muësli als ontbijt. Als basis voor uw sauzen of als verfrissing tijdens het aperitief.

Kokosolie is supergezond om in te bakken en braden. De olie is goed bestand tegen hoge verhitting zodat het minder makkelijk verbrandt dan boter. Kokosolie bestaat voor een groot deel uit laurinezuur dat een grote rol speelt bij het in balans houden van ons afweersysteem. Door het stabiele karakter van kokosolie ontstaan er geen giftige verbindingen wanneer deze wordt verhit en hierdoor belast je je lichaam dus minder.

Het is rijk aan vitamine C, wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit houdt je huid elastisch en stevig.

De elektrolyten in kokos water helpen bij het verlagen van een te hoge bloeddruk. Het heeft een positief effect op de cholosterol waardoor het goed is voor hart en bloedvaten.

Kokos heeft een sterk antibacteriële werking, helpt tegen ontstekingen en bestrijdt virussen en schimmels.

Het stimuleert de werking van het brein zodat je beter bestand bent tegen Alzheimer. Het helpt studenten om zich beter te concentreren en vergemakkelijkt de opname van informatie.

Het is een sterke antioxidant, waardoor we het mogen toevoegen aan het lijstje van de superfoods.
Kokosproducten zorgen voor gezonde ingewanden waardoor het heilzaam is bij allerhande ziekten.
Het werkt goed tegen kanker, diabetes, Alzheimer en andere neurologische ziekten. Ook is het heilzaam gebleken bij HIV en andere SOA's.

Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in geraffineerde koolhydraten en verwerkte voedingsmiddelen verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

Geeft goede energiebalans. De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal lichaam het niet als vet opslaan. Een echte energie boost!

Terug naar overzicht