Eigentijds speculoosdessert

Eigentijds speculoosdessert

OPNIEUW EEN HEERLIJKE EIGENTIJDSE VARIANT OP HET DESSERT. DE COMBINATIE MASCARPONE EN SPECULOOS IS ZOWEL VERRASSEND ALS SUPER LEKKER. EEN EIGENTIJDS SPECULOOSDESSERT.

Wat heb je nodig…?
Een pak speculooskoekjes
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker

Hoe ga je te werk?
Begin met de eieren te splitsen. Klop dan de eierdooiers op met de suiker. Voeg daarna de mascarpone eraan toe.
Vervolgens klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is. Spatel deze er voorzichtig doorheen.
Tot slot klop je het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.
Doe dan de speculooskoekjes in een hakselmachine en verkruimel ze volledig.

De afwerking
Neem vervolgens de kleine glaasjes en leg op de bodem een laagje speculooskruimels.
Spuit er dan een laagje mascarpone-mengsel op met de spuitzak.
Werk ten slotte het geheel af met de speculooskruimels.

Zet uiteindelijk de glaasjes goed afgedekt in de koelkast voor een paar uurtjes.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht