Zoeken:

Garnalencocktail

Garnalencocktail

EEN GARNALENCOCKTAIL IS EEN KLASSIEKER ONDER DE VOORGERECHTEN. HET IS EENVOUDIG TE MAKEN EN JE KAN ER MAKKELIJK MEE SCOREN. ZEKER ALS DE LIEFDE DOOR DE MAAG GAAT 😉

Ingrediënten
Grijze gepelde garnalen, ijsbergsla, kerstomaatjes, eieren, sinaasappel, pijpajuin, peterselie, venkel, citroen, mayonaise, whiskey, tomatenketchup, peper en zout.

HOE GA JE TE WERK?
Ter voorbereiding zet je de glazen in de diepvriezer, zodat ze mooi wit aangeladen zijn als je ze eruit haalt. Het is mooi en de garnalencocktail blijft zo langer fris.

Kook de eieren 10 minuten en koel ze dan onmiddelijk af in ijswater, zodat de eierdooier mooi geel van kleur blijft.

Verse cocktailsaus maken.
Geen garnalencocktail zonder cocktailsaus. Let wel, ook hier geldt dat de smaak van het geheel staat of valt met de kwaliteit en de versheid van uw producten. Zelfs de keuze van de whiskey is essentieel. Kies een goede, eerlijke whiskey met een zachte smaak. Mijn voorkeur gaat uit naar een Ierse single malt. Geen whiskey is zo zacht van smaak. Zo vormt deze een ideale aanvulling op de overige ingrediënten.

Maak de cocktailsaus op basis van zelfgemaakte mayonaise. Voeg er een scheut whiskey toe. Vervolgens enkele eetlepels tomatenketchup en een geut citroensap, peper en zout. Proef regelmatig en breng het geheel op smaak door te spelen met de hoeveelheden.

Een goede voorbereiding.
Was dan de ijsbergsla en snij hem in kleine reepjes. Snij vervolgens de kerstomaatjes in schijfjes.

Daarna snij je de pijpajuintjes in kleine blokjes. Ga verder met de venkel, versnipper deze zeer fijn. Ook de peterselie versnipper je zo fijn mogelijk.

Snij de hardgekookte eitjes in mooie gelijke schijfjes.

Tot slot versnij je de sinaasappel in gelijke partjes, snij vakkundig de vliezen er tussenuit. Snij de helft van de citroen in gelijke schijfjes, met de schil eraan vast. De andere helft pers je uit.

Versieren.
Neem de glazen en bedek de bodem met de fijn gesneden ijsbergsla. Doe er enkele schijfjes kerstomaat bij. Dan voeg je een klein handje garnalen toe. Voeg een schijfje sinaasappel toe en een schijfje ei.

Daarna kruidt je het geheel met peper en zout naar smaak.

Druppel vervolgens een beetje citroensap over het geheel en doe er een schepje cocktailsaus bovenop. Werk af met de fijngesneden peterselie en steek een schijfje citroen aan de rand van het glas.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht