Groentenquiche

Groentenquiche

Als je de koelkast eens wil opruimen is het maken van een quiches ideaal.

Ingrediënten:

- 1 vel bladerdeeg
- paddenstoelen (bv. Parijse)
- 1 sjalotten
- 1 teentjes look
- zout, peper en muskaatnoot
- al uw groenten restjes uit de koeling (een beetje verse spinazie is natuurlijk top)
- 2 eieren
- potje kruidenkaas
- 125 gram geraspte kaas

Oven voorverwarmen op 180°

Snij al uw groenten in kleine blokjes. 
Laat ze even opstoven in een pan met boter.
Laat uw groenten erna uitlekken op keukenpapier.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg in de bakvorm. 
Druk hem goed aan, prik gaatjes met een vork en snij de randen af. 
Leg er droge bonen in. Bak het deeg voor op 180°C, gedurende 20 min.

Haal het deeg uit de oven. 
Verdeel de groentjes in de vorm. 
Meng eieren, room en kruidenkaas en giet over de groenten. 
Verdeel de geraspte kaas over het geheel en plaats nu je Quiches in de oven op 180° voor een kleine 30 minuten.

Wij hebben er nog wat gemarineerd vlees en courgette blokjes aan toegevoegd.

Smakelijk!

Terug naar overzicht