Hamburgers met paprikakruiden in grote hoeveelheid

Hamburgers met paprikakruiden in grote hoeveelheid

HOE MAAK JE DE BESTE HAMBURGERS? ALS JE EEN KEER OP ZOEK GAAT OP INTERNET OF NAVRAAGT BIJ FAMILIE OF VRIENDEN KRIJG JE TALRIJKE VERSCHILLENDE RECEPTEN EN WERKWIJZEN. IEDEREEN HEEFT ER WEL EEN EIGEN IDEE OVER.

Wij kiezen voor ons recept kruiden om wat meer smaak en kleur te geven aan de hamburgers. Je kunt spelen met kruiden om meer of minder smaak in de basis te krijgen zodat je minder hoeft bij te kruiden met allerhande sauzen.

Wat heb je nodig…?
5 kg gemengd gehakt (50/50 varkensgehakt/rundsgehakt), 8 eieren, 600 gr paneermeel, 2 handen peterselie, peper (lichtjes erover uitgestrooid) , zout (uitgespreid), zachte paprikapoeder (rode laag uitstrooien), cayennepeper (1 toef), mosterd (1 eetlepel), worcestershiresaus (10 scheutjes).

Hoe ga je te werk?
Doe eerst het gehakt in een grote kom, voeg er de eieren, peterselie, paneermeel, peper, zout, zachte paprikapoeder, worcestershiresaus en cayennepeper naar smaak aan toe. Tot slot doe je er nog een goeie lepel mosterd bij en meng alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor je handen.

TIP: Maak je handen eerst goed nat zodat het gehakt niet aan je handen blijft kleven.

Door steeds het gehakt aan de onderkant te nemen en om te plooien. Daarbij een stevige kneedbeweging te maken, zorg je ervoor dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd worden.

Neem vervolgens een bolletje gehakt en maak er een soort koek van. Vorm de hamburgers met de blote hand of met een vormpje naar keuze.

Hamburgers bakken
Doe tot slot een klontje boter in de pan. Laat het goed heet worden en leg de zelfgemaakte hamburgers erin. Bak ze goed door en dan… smullen maar.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht