Zoeken:

Kaastaarten met vers fruit

Kaastaarten met vers fruit

KAASTAARTEN MET VERS FRUIT ALTIJD EEN GESLAAGDE COMBINATIE OP EEN FEESTJE…

Eigenlijk is dit één van de simpelste desserts die ik al gemaakt heb. Maar net zoals bij Kunst geldt hier ‘Less is more’. Platte kaastaarten gaan er altijd in na een rijkelijke maaltijd. Het is fris en fruitig… op elk feestje is dit opnieuw een topper.

Wat heb je nodig…?
500 gr volle platte kaas
250 ml slagroom
120 gr suiker
7 gelatineblaadjes
200ml vruchtesap
100 gr boter
200 gr koekjes (naar keuze)
Een springvorm

Hoe ga je te werk?
Vergeet niet om eerst de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water te laten weken.

Begin dan met de koekjes helemaal fijn te malen in een hakselmolentje of oude koffiemolen. Intussen smelt je de boter au-bain-marie tot deze volledig vloeibaar is. Meng dan de gemalen koekjes onder de boter. Zorg dat alles goed gemengd is zodat het het uitzicht heeft van nat zand. Deze mengeling doen we vervolgens op de bodem van de springvorm want dit is de bodem van onze taart. Zet de vorm alvast in de koelkast om af te koelen.

De volgende stap is om het vruchtesap op te warmen. Let op, laat het niet koken. Hier lossen we de suiker in op. Knijp de geweekte gelatineblaadjes goed uit en doe ze in de warme vruchtesap. Roer het goedje op met de garde tot alle gelatineblaadjes zijn opgelost. Zet je pannetje vervolgens in een bad koud water om af te koelen.

Klop dan de slagroom volledig op met een elektrische klopper. Zorg dat de room goed stijf is. Dit zorgt voor de luchtigheid in je dessert

Doe de volle platte kaas in een kom en spatel hier voorzichtig de stijfgeklopte slagroom onder. Niet roeren, maar maak echt schepbewegingen zodat de luchtigheid erin blijft. Tot slot voeg je er de vruchtesap met gelatine eronder.

Haal de springvorm uit de koelkast een doe je plattekaasmengeling op de koekjesbodem. Deze mengeling is nu nog zeer vloeibaar.

Zet het geheel terug in de koelkast. Deze moet minstens 6 uur opstijven, het beste is een ganse nacht. Ik maak daarom mijn desserts altijd een dag voor het etentje of feestje.

De afwerking
Nadien kun je nog 4 blaadjes gelatine laten weken voor de afwerking. Leg vers fruit naar keuze op je taart. Warm opnieuw wat vruchtesap op in een pannetje en los daar de gelatine in op. Laat afkoelen in een koud bad en giet het daarna over gans uw taart.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht