Zoeken:

Mini-garnalencocktail

Mini-garnalencocktail

EEN GARNALENCOCKTAIL IS EEN KLASSIEKER ONDER DE VOORGERECHTEN. VOOR DE WARME ZOMERMAANDEN HEBBEN WIJ DEZE OMGEVORMD TOT EEN APERITIEFHAPJE. HET KLEINE FORMAAT EN DE FRISHEID IS IDEAAL VOOR JOUW ZOMERSE RECEPTIE.

Ingrediënten
Grijze gepelde garnalen, kropsla, kerstomaatjes, paprika (rode, gele en groene), verse dille, citroen, kappertjes, mayonaise, whiskey,  tomatenketchup, peper en zout.

HOE GA JE TE WERK?
Was eerst de kropsla en snij hem in kleine reepjes. Snij vervolgens de kerstomaatjes in 4 gelijke delen en de paprika’s in kleine kubusjes van 1cm³.

Bedek de bodem van de glaasjes met de reepjes kropsla. Verdeel dan de stukjes tomaat, paprika, garnalen en kappertjes gelijkmatig over de glaasjes.

Geen garnalencocktail zonder cocktailsaus. Let wel, ook hier geldt dat de smaak van het geheel staat of valt met de kwaliteit en de versheid van uw producten. Zelfs de keuze van de whiskey is essentieel. Kies een goede, eerlijke whiskey met een zachte smaak. Mijn voorkeur gaat uit naar een Ierse single malt. Geen whiskey is zo zacht van smaak. Zo vormt deze een ideale aanvulling op de overige ingrediënten.

Maak de cocktailsaus op basis van zelfgemaakte mayonaise. Voeg er een scheut whiskey toe. Vervolgens enkele eetlepels tomatenketchup en een geut citroensap, peper en zout. Proef regelmatig en breng het geheel op smaak door te spelen met de hoeveelheden.

Doe tot slot in elk glaasje een schep cocktailsaus. Werk dan het geheel af met enkele garnaaltjes bovenop en een takje verse dille.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht