Zoeken:

Ovengerechtje kip met krielaardappeltjes en pompoen

Ovengerechtje kip met krielaardappeltjes en pompoen

DIT IS EEN VARIATIE OP DE KIP UIT DE OVEN MET PAPRIKA’S EN KRIELAARDAPPELTJES. WE HEBBEN ER DEZE KEER DE POMPOEN AAN TOEGEVOEGD. JE KUNT EEN GEWONE POMPOEN GEBRUIKEN OF EEN BUTTERNUT. ZE ZIJN ER ALLEBEI HEERLIJK BIJ.

Wat heb je nodig…?
6 stevige kippedijen
1 kleine pompoen of een butternut
3 paprika’s in de verschillende kleuren (rode, gele, groene)
1 zoete ajuin
Enkele kerstomaatjes
Halve kilo krielaardappeltjes
Enkele teentjes look
Tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout

Hoe ga je te werk?
Neem een ovenplaat en zet je oven op 175 graden. Leg vervolgens een stuk aluminiumfolie op de bakplaat. Neem dan enkele kippendijen en bak deze voor in de pan, alleen een mooi kleurtje volstaat.

Begin met de pompoen te snijden in grote lange stukken. Daarna snij je de verschillende kleuren paprika’s en snij ze brut in grote lange stukken. Dan een zoete ajuin en snij ook deze in grote lange stukken. Vervolgens enkele kerstomaten doorsnijden. Neem ongeveer een halve kilo krielaardappeltjes en snij ze in de lengte door. Pers dan enkele teentjes look uit. Neem tot slot enkele takjes tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout.

De afwerking
Leg de dijen langs mekaar en verdeel de groenten rijkelijk over het geheel. Leg de stukken pompoen aan de zijkanten van de ovenplaat. Vervolgens alle kruiden toevoegen en ook een flinke scheut olijfolie. Plaats voor 30 minuten in uw oven op 175 graden. En klaar…

Smakelijk
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht