Zoeken:

Papillotte met mosselen en venkel

Papillotte met mosselen en venkel

MOSSELEN WORDEN HIER VAAK GEGETEN, MAAR VANDAAG KIEZEN WE VOOR EEN PAPILLOTTE EN RUIMEN IN 1 KEER OOK DE KOELKAST OP.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kg mosselen, 1 venkel, 8 kerstomaatjes, 3 tomaten, 10 gr jonge bladpeterselie, 5 tuinbonen, 4 jonge pijpajuintjes, 30 gr sojascheuten, 1  groene appel (Granny Smith), 2 sinaasappels, 2 charlotten.

HOE GA JE TE WERK?
Mosselen gewoon koken in eigen nat met mosselkruiden en peper en zout
Zie gerecht… >>>>>>>>>>
Na het afkoelen en uit de schalen te zijn verwijderd hou je nog zo’n 400 gr mosselen over.

We beginnen met het fijnsnijden in allumettes van de venkel. De kerstomaten in 2 snijden en de tomaten ontpitten en in kleine blokjes snijden. Snij ook jonge bladpeterselie fijn.

Vervolgens snij je de tuinbonen in schuine stukken van 3 cm. Daarna ook de jonge pijpajuintjes in schuine stukken van 1 cm.

Daarna de groene appel in blokjes snijden (vergeet geen citroen toe te voegen). De sinaasappels in partjes snijden. Tot slot de charlotten nog fijn hakken.

Neem een groot stuk zilverpapier en leg mooi uw groenten en fruit in het midden. Doe er vervolgens de afgekoelde mosseltjes aan toe. Daarna alles kruiden naar smaak met peper en zout. Voeg er eveneens wat Cayennepeper en citroensap aan toe. Aan het einde wat room toevoegen en/of een scheut witte wijn.

Voor dat tikkeltje meer is een scheut Ricard altijd top… 😉

Dichtvouwen en 15 minuutjes op de BBQ of in de oven op 180 graden. Zorg ervoor dat je voldoende lucht/ruimte in de papillotte laat zodat de stoom voldoende kan circuleren.

Serveer naar keuze met aardappeltjes of pasta…

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht