Papillotte zalmforel

Papillotte zalmforel

WE VONDEN EEN PRACHTIGE ZALMFOREL VAN 40 CM EN DIT IS GEEN APRILVISJE. DAAROM BEDACHTEN WE EEN GERECHT DAT DEZE FOREL VOLLEDIG TOT ZIJN RECHT ZOU LATEN KOMEN. EEN PAPILLOTTE MET ZALMFOREL ZOALS JE HET NOG NOOIT HEBT GEPROEFD.

Ingrediënten
16 kerstomaatjes, 10 gr jonge bladpeterselie, 8 tuinbonen, 4 jonge pijpajuintjes, 1 groene appel (Granny Smith), citroen, 2 sinaasappels, 2 charlotten, 30 gram gember.

HOE GA JE TE WERK?
Snij de kerstommaatjes in 2. Vervolgens snij je de tuinbonen in schuine stukken van 3 cm. Daarna snij je de pijpajuintjes schuin in stukken van 1 cm.

Daarna snij je de appels in kleine stukjes (vergeet geen citroen toe te voegen). Vervolgens snij je de snaasappels in partjes.

Versnipper ten slotte de bladpeterselie, de charotten en de gember zeer fijn.

WANNEER DE VOORBEREIDINGEN KLAAR
Neem een groot stuk zilverpapier en leg mooi uw groenten en fruit er in het midden op. Daara leg je er de reuze zalmforel bovenop.

Kruidt het geheel met peper en zout. Voeg cayennepeper, citroensap en lookboter toe naar smaak.

Ter afwerking en de rijkelijke smaak doe je er een goede soeplepel amandelschilfers op de top… 😉

Dichtvouwen (zorg ervoor dat je genoeg lucht in de papillotte laat voor de circulatie van de stoom binnenin). 20 minuutjes op de BBQ of in de oven op 180 graden

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht