Pompoenconfituur

Pompoenconfituur

DEZE POMPOEN CONFITUUR IS VRIJ SIMPEL TE MAKEN. WE ONTDEKTEN HEM TIJDENS ONZE REIS NAAR POLEN. WE WAREN ZO AANGENAAM VERRAST DOOR DE SMAAK DAT WE DIT ZELF OOK MOESTEN UITPROBEREN. EN IK ZOU ZEGGEN, MISSIE GESLAAGD…

Wat heb je nodig…?
Pompoen van 2 kilo
3 sinaasappels
1 citroen
1,5 kilo suiker
24 gelatineblaadjes

Hoe ga je te werk?
Neem de pompoen van ongeveer 2 kilo en snij hem in grove stukken. Verwijder dan de pitten en leg de stukken met de schil er nog aan vervolgens in een grote pot. Voeg daarna 1,5 kilo suiker toe. Pers de sinaasappels en de citroen tot slot uit en doe het sap bij de pompoen. Zet de pot op het vuur.

Intussen leg je de 24 blaadjes gelatine in een pot koud water.

Als de pompoen begint te koken zet je het vuur lager en laat het geheel sudderen tot de schil plat gekookt is.

Neem nu een mixer en ga door tot de massa volledig glad is. Pas dan voeg je er de gelatineblaadjes aan toe.

Giet tot slot alles in glazen potten, de deksel erop en zet de potten onderste boven om ze langer te kunnen bewaren.

Smakelijk
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht