Pompoensoep

Pompoensoep

POMPOENSOEP IS EEN VRIJ MAKKELIJKE SOEP OM TE MAKEN EN ER ZIJN NATUURLIJK ZOALS BIJ ELKE SOEP 100DEN VERSCHILLENDE BEREIDINGSWIJZE.

Met onze pompoensoep gaan wij de simpele en goedkope toer op.

Wat heb je nodig…?
3 dikke ajuinen
5 wortelen
1 pompoen van 2,5 kg
2 bouillonblokjes
Peper
Zout

Hoe ga je te werk?
Snij de ajuinen en wortelen in grote stukken. Neem dan de pompoen en snij deze met schil in grote stukken.

Neem nu een pot en stoof de ajuin lichtjes aan, voeg er de wortelen aan toe. Vul vervolgens de rest van uw pot rijkelijk met de pompoenstuken. Tot slot water toevoegen en twee bouillonblokjes naar keuze. Kruid dan het geheel naar smaak af met peper en zout.

Laat dan het geheel voor anderhalf uur sudderen op het vuur. Neem daarna een mixer en doe de soep door. Vervolgens gooi je het geheel door een vergiet om de fijne harde stukjes eruit te zeven en klaar is Kees.

Voeg eventueel voor het opdienen nog wat room toe.

Smakelijk!

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht