Rabarber met appels

Rabarber met appels

EÉN VAN DE MANIEREN OM RABARBER HEERLIJK KLAAR TE MAKEN IS RABARBERCOMPOTE MET AARBEIEN. TIP: HEB JE AARDBEIEN STAAN  DIE NIET MEER SUPERVERS ZIJN, DAN ZIJN DEZE IDEAAL OM TOE TE VOEGEN AAN DE RABARBERCOMPOTE.

Ingrediënten
Rabarber, suiker, kaneel.

HOE GA JE TE WERK?
Je trekt de rabarber los uit de grond. Vervolgens verwijder je de hoed en de voet van de rabarber. Je wast hem grondig en snijdt de stengel in gelijke stukken van 5 cm³.

Vervolgens snij je de appels en snijdt deze in even grote stukken.

Je doet alle stukken in een pot. Dan voeg je een glas water en suiker naar smaak toe.

Tot slot laat je de rabarber sudderen op een klein vuur tot het geheel gaar is.

Voeg voldoende suiker toe, rabarber is van nature heel zuur. Het is belangrijk regelmatig te proeven en indien nodig extra suiker toe te voegen.

Voeg de rozijnen even later toe en laat deze meekoken.

Tenslotte voeg je kaneel naar smaak toe.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht