Rijstpap

Rijstpap

IN DE HEMEL EET JE RIJSTPAP MET GOUDEN LEPELTJES. HIER OP AARDE HOUDEN WE HET IETS EENVOUDIGER. RIJSTPAP IS DE GROOTMOEDER ONDER DE DESSERTEN.

Wat heb je nodig…?
150 gr suiker
1 l volle melk
200 gr dessertrijst
1 vanillestok
bruine suiker
snuifje saffraan

Hoe ga je te werk?
Laat eerst de melk samen met de suiker koken.
Spoel dan de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt.
Voeg daarna de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Doe vervolgens de zaadjes bij de melk.
Voeg dan nog de saffraan bij de melk, voor een mooie gele kleur van de rijstpap.
Laat 35 min rustig koken en roer om de 5 min. Voeg daarna een lepel boter toe, dat maakt het smeuïg. Dresseer in een kommetje. Je kan de rijstpap opdienen met bruine suiker.
Ik werk steeds af met een stukje ananas en een scheutje kaneelpoeder.

Smakelijk
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht