Romige kip goulash

Romige kip goulash

EEN ROMIG GOULASHKE SMAAKT ALTIJD MET EEN FRIETJE… 😉

Dit recept van romige kip goulash is goed voor 36 Liter product.

Wat heb je nodig…?
4 kilo rode en groene paprika’s
1 kilo ajuin
2 kilo worteltjes
1 kilo witte selder
2 bollen look
10 kilo kippenwit
2 liter room
3 liter verse kippenbouillon
1 potje tamatenpuree
paprikapoeder
peper
zout

Hoe ga je te werk?
Begin met de kip in fijne dominoblokjes van 2 op 2 te snijden. Snij vervolgens de paprika’s en de ajuinen in grove stukken. De worteltjes en de witte selder kun je dan beter een beetje fijner snijden in verband met de gaartijd. Pers tenslotte de look met de lookpers.

Neem vervolgens een grote kookpot en bak de paprika’s, ajuin en look aan. Voeg meteen een grote lepel paprikapoeder, peper en zout toe. Doe er nog een potje toatenpuree bij en laat alles rustig aanstoven. Voeg er als laatste nog enkele lepels kippenbouillon bij.

Na het snijden van de kip kun je deze laten koken in de kippenbouillon en erna lichtjes bakken in een wok met stevig wat kruiden naar keuze. (Wij namen wat kippen- en BBQ-kruiden).

Daarna verdeel je de hoeveelheid in een aantal kookpotten, voeg je de restanten van je kippenbouillon toe en laat je alles rustig sudderen (ongeveer 2 uur).

Giet tenslotte alles door een vergiet. Van het opgevangen vocht maak je een goed gebonden saus met de room. Bind de saus wat dikker omdat je altijd nog overtollig vocht overhoudt in de kip en de groenten.

Vervolgens giet je de saus over je goulash en roer alles rustig om.

Verdelen in bakjes en klaar.

Smakelijk
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht