Sinaasappel verrassend gepresenteerd

Sinaasappel verrassend gepresenteerd

HOU JIJ OOK ZO VAN DIE OOOOH’S EN DE AAAAH’S? DAN IS DIT DESSERT MET SINAASAPPEL DE IDEALE AFSLUITER VAN UW ETENTJE. EEN FRIS EN FRUITIG DESSERT…

Wat heb je nodig…?
Enkele perssinaasappels
Voor 100 ml sap heb je 1 gelatineblaadje nodig
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker

Hoe ga je te werk?
Eerste werk is de gelatine. Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
Pers de sinaasappels, let wel dat je enkele stukjes sinaasappel aan de kant houdt voor de afwerking. Meet de hoeveelheid goed af, voor 100 ml heb je 1 blaadje gelatine nodig.

Maak de sinaasappelsap een beetje warm. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en meng ze door de warme sap tot ze helemaal zijn opgelost.
Laat het geheel afkoelen. Nu heb je de basis van je sinaasappelcollie.

Neem de glaasjes, zet ze eventueel schuin in een laagje suiker voor een verressend effect.
Begin met een laagje sinaasappelcollie in de glaasjes te doen. Zet ze vervolgens in de koelkast om op te stijven. Let op… dit kan wel tot 40 min duren.

Ondertussen heb je rustig de tijd om de ingrediënten van je mascarponemengsel af te wegen. Doe rustig aan, je hebt tijd.

Begin met de eieren wit en geel te splitsen.
Meng de 6 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die mooi van je spatel loopt.
Klop vervolgens het eiwit volledig stijf.
Klop de room half stijf.
Doe de half opgeklopte room bij de mascarpone.
Schep er voorzichtig het eiwit door.

De afwerking
Check eerst de glaasjes. Pas als de sinaasappelcollie volledig is opgesteven kun je verder gaan met de afwerking.

Neem de glaasjes uit hun suikerbad en spuit het mascarponemengsel met de spuitzak in de glaasjes tot ze mooi gevuld zijn.

Werk af met een stukje sinaasappel.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht