Zoeken:

Spaghettisaus à la bolognaise

Spaghettisaus à la bolognaise

MET DE KLASSIEKE SPAGHETTISAUS À LA BOLOGNAISE KUN JE OOK HEEL CREATIEF OMGAAN. JE BRENGT ER ZO VEEL VARIATIE IN ALS JE ZELF WIL. ELKE KEER OPNIEUW KRIJG JE WEER EEN VERRASSEND NIEUW RECEPT.

Ingrediënten
Zowel tomatenpellée als tomatenpuree, je vindt deze in blik, in brique of in glas. Paprika kun je er nooit te veel in doen. Voeg ze toe in alle kleuren van rood, groen, oranje tot geel. Selder, ui, look, courgette, aubergine, worteltjes en champignons. Rode pepers met of zonder pitjes, dit hangt van je voorkeur af. Hoe meer pitjes, hoe pikanter. Gemeng gehakt (runder – varken), groentebouilonblokje, peper, zout, cayennepeper en bieslook.

HOE GA JE TE WERK?
Een goede voorbereiding is essentieel en in dit geval is dat snijden, hakken en snipperen. Zorg dat je alle groenten tot mooie fijne stukjes herleidt. Zet ze vervolgens klaar in aparte bakjes.

Neem een voldoende grote kookpot. Stoof eerst de harde groenten aan. Dit zijn de worteltjes, paprika’s, selder en uien. Als deze al wat zachter zijn geworden voeg je de courgettes en de aubergines toe. Vervolgens voeg je de look en de rode pepers aan het geheel toe. Als alles goed is aangestoofd doe je er de tomatenpellée en de tomatenpuree bij. Zet de kookpot op een laag vuurtje en dek af met een deksel.

Het gehakt bak je apart op in een wok. Om alles zeer fijn te krijgen gebruiken wij een garde. Klop het gehakt op met de garde terwijl het op een laag vuurtje staat te sudderen. Blijf hiermee doorgaan tot al het gehakt losgeklopt is en er geen brokken meer tussen zitten. Zorg dat het vlees mooi gaar is voor je het bij de rest van de saus voegt.

Als laatste bak je de champignons op in een beetje olijfolie. Gooi ze om en om tot ze gaar zijn en voeg ook deze aan het geheel toe.

Kruid het geheel af naar smaak met peper, zout en cayennepeper.

Werk af met bieslook.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht