Stevige chocolademousse om te versnijden

Stevige chocolademousse om te versnijden

BENODIGDHEDEN:

9 eieren
60 gram boter
150 gram kristalsuiker
4 blaadjes gelatine

BEREIDING

Plaats de gelatineblaadjes minstens 5 minuten in koud water.

Smelt de chocolade au bain marie. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten samen met de boter.
Scheid de dooiers en de eiwitten.
Doe de eigelen in een grote mengkom, en klop ze los samen met de suiker.
Hiervoor kan je een keukenrobot of handmixer gebruiken.
Giet de suiker in kleine hoeveelheden bij het dooiermengsel.
Klop alles tot er een schuimige bleke massa ontstaat.

Giet de gesmolten chocolade en boter bij het eiermengsel.
Spatel alles door mekaar (rustig).

In een zeer propere en vetvrije mengkom klop je de eiwitten tot een vast schuim. Een perfecte chocolademousse moet zo luchtig mogelijk zijn!
Spatel (rustig) het eiwitschuim voorzichtig en geduldig onder het chocolademengsel.
Voeg het eiwit in twee delen toe!

Schenk de room in een mengbeker en klop deze half op. Het mag geen slagroom worden.
Spatel de luchtige room door het mengsel.
Giet vervolgens alles over in een serveerschaal en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht