Vanille cupcakes

Vanille cupcakes

Simpel om te maken en te versieren met allerlei...

BENODIGDHEDEN:

125 gram zelfrijzende bloem
1 koffielepel citroensap
3 eetlepels melk melk
125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zout

BEREIDING

Verwarm uw oven op 180°C
Neem een ovenplaat en gebruik bakpapier, wij raden u aan om ook uw bakpapier in te vrijven met boter.

Splits de eieren.
Zeef de bloem.
Klop de eidooiers luchtig met de suiker en de vanillesuiker tot het beslag als een soepele massa van je klopper loopt.
Doe er de zachte boter, de gezeefde zelfrijzende bloem en het citroensap (1 koffielepel) bij.
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.
Spatel het opgeklopte eiwit en de melk onder het deeg.
Neem papieren vormpjes of andere voorgevormde mallen en giet in elk vormpje evenveel beslag.

BAKTIJDEN:

Plaats in het midden van de oven en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin

Terug naar overzicht