Varkensfricassee met champignons en zilveruitjes

Varkensfricassee met champignons en zilveruitjes

Er gaat niks boven een smeuïge budgetvriendelijke varkensfricassee met malse stukjes vlees en gebakken paddenstoelen. De verse zilveruitjes maken het helemaal af. Probeer te werken met een zelfgemaakte bouillon, want die is erg bepalend voor de fijne smaak van de fricassee.

Ingrediënten:

- 1500 g varkensvlees (stukken uit schouder of nek)
- 2.5 liter blanke fond
- 500 gram paddenstoelen (bv. Parijse)
- 3 sjalotten
- 6 teentjes look
- 6 eetlepels bloem (binding)
- 5 laurierblaadjes
- 1 potje tijmtakjes
- 1 bussel peterselie
- 800 gram zilveruitjes
- zout, peper en muskaatnoot
- 3 eetlepels rietsuiker

Bak het vlees aan in de pan.
Bak de sjalotten, look en de champignons aan in de pan.
Bak de zilveruitjes samen met het rietsuiker aan in de pan.
Voeg nu alles samen en kruid deze af.

Smakelijk!

Terug naar overzicht