Zoeken:

Vol-au-vent in grote hoeveelheden

Vol-au-vent in grote hoeveelheden

VOL-AU-VENT IS ZO’N IDEAAL GERECHT DAT JE IN GROTE HOEVEELHEDEN KAN KLAARMAKEN OM IN DE DIEPVRIES TE BEWAREN. ALS JE DAN EENS GEEN TIJD OF ZIN HEBT OM TE KOKEN IS ZO’N POTJE MAKKELIJK TEVOORSCHIJN GEHAALD EN HEB JE IN EEN WIP EEN HEERLIJKE MAALTIJD.

Wat heb je nodig…?
500 g kipfilet
300 g gemengd gehakt
4 croustades
300 g champignons
1 eidooier
2 el bloem
2 el paneermeel
10 g maïzena
2 l kippenbouillon
100 ml room
2 el boter
nootmuskaat
peper en zout

Hoe ga je te werk?
Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Kook ze vervolgens gaar in de bouillon en haal ze eruit. Giet dan de bouillon door een zeef en vang het vocht op.

Doe daarna het gehakt in een kom en meng er de eidooier en het paneermeel door. Kruid met peper en zout. Vorm hieruit dan kleine balletjes.

Breng 200 milliliter bouillon aan de kook en gaar er in enkele minuten de gehaktballetjes in. Houd de bouillon net onder het kookpunt.

Bak de champignons in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de bloem door en laat drogen. Overgiet het met 300 milliliter van de kippenbouillon. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de room door.

Leg de gehaktballetjes en stukjes kip bij de rest en laat zachtjes opwarmen. Roer af en toe voorzichtig door het gerecht. Bind eventueel met wat maïzena.

Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht