Zoeken:

Wafels bakken

Wafels bakken

Mijn schatje droomde al lang van verse zelfgebakken wafeltjes, maar het wafelijzer ontbrak. In de MediaMarkt zag hij er een staan van het merk Moulinex in de wintersolden voor 32 euro. Dit is mijn kans, dacht hij en stopte hem prompt in zijn winkelkar.

Thuisgekomen meteen op zoek gegaan naar het ideale wafelrecept. Ideaal is om je deeg met de keukenrobot te maken met menghulpstuk "K". Andere benodigdheden zijn een rooster om je wafels op te laten afkoelen en een koekendoos.

Ingrediënten:
- 400 gr boter
- 500 gr patisseriebloem
- 300 gr suiker
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- 1 vanillestokje
- 6 eieren
- 1 snuifje zout

Zet allereerst de boter in een kookpot op een zeer zacht vuurtje. Het is de bedoeling dat je boter vloeibaar wordt zonder bruin te kleuren, hou dus een oogje in het zeil.
Neem vervolgens de kom van de keukenrobot en meng hierin de patisseriebloem, suiker, bakpoeder en de vanillepuddingpoeder. Snij de vanillestok overlangs door en schraap er voorzichtig de zaadjes uit. Doe deze bij het bloemmengsel en plaats dan de pot op de keukenrobot. Gebruik bij voorkeur het "K"-vormige hulpstuk om het deeg te bereiden. Laat de machine op lage snelheid draaien. Voeg er één voor één de eieren in hun geheel aan toe. Je merkt dat het deeg langzaam egaal wordt. Laat de machine draaien tot het deeg mooi egaal is en voeg er dan langzaam de gesmolten boter aan toe. Laat de machine nog een minuutje draaien en voeg er als laatste een snuifje zout aan toe.

Doe het deeg in een lage kom en zet het geheel een uurtje in de koelkast. Het deeg moet immers wat opstijven voor een goed resultaat.

Eindelijk het moment-suprème, het bakken van de wafels!

Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Schep met de eetlepel balletje uit het gekoelde beslag. Leg twee balletjes beslag naast elkaar in het wafelijzer voor twee wafeltjes. Baktijd 4 min.

Gebruik het rooster om je wafels te laten afkoelen.

En dan... smullen maar.

Smakelijk

© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts

Terug naar overzicht