Zachte wafels

Zachte wafels

Geen pannenkoeken dag vandaag maar wafelen dag. Dit recept is ideaal voor een feestelijke wafelenbak in de stijl van de oude strips van Nero. Het is simpel, snel en goed.

Wat heb je nodig? Ik geef hier de hoeveelheden voor een 10-tal wafels. Vermenigvuldig deze hoeveelheden naar wens...!

300 gr zelfrijzende bloem
100 gr boter
75 gr suiker
250 ml melk
2 eieren
Snuifje zout

Hoe ga je te werk?

Laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Blijf er even bij, zodat de boter niet bruin wordt. Klop het dan op met de suiker en het zout. Voeg vervolgens de eieren er één voor één aan toe.

Doe er daarna de helft van de melk bij. Meng er dan voorzichtig de bloem onder en de rest van de melk tot je een egaal beslag krijgt.

Laat het deeg rusten terwijl je wafelijzer op temperatuur komt.

Vet het wafelijzer in met olie, margarine of boter. Aan jou de keuze.

Schep met deeg met een pollepel voorzichtig in het ijzer, en verdeel het met de achterkant van de lepel over de plaat.

Voor een mooie goudbruine kleur bak je de wafel het best 4 min op de medium stand.

En klaar, het feest kan beginnen.

Smakelijk!

Terug naar overzicht